Ons verhaal

Wij streven ernaar om vanuit Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij te dragen aan een gezonde toekomst voor iedereen.

Medisch Sport Toptalent Noaberschap
In het weekend van de verrassingen tekent tim prins voor de grootste

Met speciale aandacht voor sport, medische innovaties, toptalent en lokale betrokkenheid. Onze activiteiten bestaan onder andere uit sportsponsoring, het financieren van medisch wetenschappelijk onderzoek en ondersteunen van goede doelen.

In 2018 maakten wij een sprong voorwaarts in de ontwikkelingen van onze maatschappelijke koers.

In dat jaar stapten wij vanuit sportsponsoring met Reggeborgh in het sprinters schaatsteam onder leiding van Gerard van Velde. Het was belangrijk voor ons dat deze samenwerking niet alleen over topsport ging, maar ook over het inspireren van de volgende generatie en het bevorderen van toegang tot sport voor iedereen.

Vanuit die gedachte ontstonden de Reggeborgh skeelerclinics, die wij op veel basisscholen in Nederland hebben georganiseerd. Ook groeide de financiering van diverse medisch wetenschappelijke onderzoeken en hebben wij onze steun aan goede doelen vergroot.

Memorabele gebeurtenissen volgden, waaronder het Olympisch goud voor Kjeld Nuis en Ireen Wüst tijdens de Winterspelen 2022 in Beijing, ons hoofdsponsorschap van de Special Olympics Nationale Spelen en de succesvolle Maarten van der Weijden Elfstedentriatlon, waarmee 4,7 miljoen euro is ingezameld voor kankeronderzoek.

Vanaf 2023 zetten wij deze maatschappelijke activiteiten voort onder de vlag van Reggeborgh Foundation. Dit doen wij samen met onze verbonden partners VolkerWessels, DW Property, PrescanReggeborgh Invest en Vastgoed. Zowel landelijk als regionaal.

Ons gezamenlijk doel is om met een actief Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen beleid iets terug te doen voor de maatschappij, waarin Reggeborgh Foundation een centrale rol vervult om dat doel effectiever en sterker te kunnen bereiken.

In alles wat wij doen, kijken wij naar wat de mensen motiveert. Want juist in die motivatie zien wij meerwaarde. Zo kan de ambitie van een topsporter inspirerend zijn voor velen en de gedrevenheid van een arts leiden tot baanbrekende ontwikkelingen in de zorg.

Wij geloven in de kracht van sport en leggen actief verbindingen tussen onze topsporters en maatschappelijke initiatieven. Zo komen onze schaatsers in actie op basisscholen en zetten zij zich in voor de goede doelen van Reggeborgh Foundation.

Wij zien de waarde in langdurige samenwerkingen en tonen onze persoonlijke betrokkenheid bij diverse initiatieven. Onze inzet is gericht op het opbouwen van waardevolle relaties, zowel onderling als voor alle medewerkers.

Samen gaan we voor een samenleving waarin iedereen met plezier kan sporten en bewegen en waar medisch onderzoek kan bijdragen aan een gezonde toekomst.

Onze pijlers

Fellowship

Medisch

Wij vinden het belangrijk dat wetenschappers zich kunnen inzetten voor baanbrekend onderzoek, zodat zij aan de best mogelijke zorg kunnen werken. Daarom dragen wij bij aan diverse medische wetenschappelijke onderzoeken van (academische) ziekenhuizen. Ook werken wij samen aan het Reggeborgh Research Fellowship, een uniek opleidings- en onderzoeksprogramma dat gericht is op getalenteerde artsen en technisch geneeskundigen om medische innovaties in de zorg verder te brengen.

Alle initiatieven

Sport

Wij streven ernaar sport toegankelijk te maken voor iedereen. Niet alleen vanwege de bijdrage aan vitaliteit en gezondheid, maar ook omdat sport verbindt. Daarom ondersteunen wij sport op diverse niveaus en in verschillende disciplines, waaronder topsport, breedtesport en sport voor mensen met een beperking.

Alle initiatieven
Samen op weg naar Parijs 2024
Pijlers talent home

Toptalent

Wij leggen actief verbinding met de toekomst, met onze blik gericht op de opkomende generatie sporters. Gemotiveerde sporters die hun dromen najagen richting nationaal of internationaal succes. Daarom zetten wij ons graag in voor talentvolle teams, individuele sporters en parasporters.

Alle initiatieven

Noaberschap

Wij steunen diverse initiatieven in Twente. Onze speciale waardering gaat uit naar de vrijwilligers die deze initiatieven in stand houden. Omzien naar elkaar, ook bekend als 'Noaberschap' in Twente, staat hierbij aan de basis van onze betrokkenheid.

Alle initiatieven
Mask Group 28

Samen hebben wij al veel bereikt

2024

Tijdlijn parijs

Turnster Sanne Wevers en handbiker Jennette Jansen zijn op weg naar de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs 2024.

Onder het motto ‘Samen op weg naar Parijs’ volgen en ondersteunen wij Sanne en Jennette naar hun laatste Spelen waar ze nog een keer alles geven. Hun persoonlijke motivatie is een inspiratiebron voor velen. Zij zijn voor ons de ambassadeurs voor de sport.

2023

Tijdlijn fellowship

Samen met MST en ZGT zijn wij gestart met het 3-jarige Reggeborgh Research Fellowship.

Dit unieke programma biedt medisch technologisch toptalent in Twente de mogelijkheid om zich te richten op de ontwikkeling van medische technologie in de ziekenhuiszorg en kennis op te doen over ondernemerschap.

2023

Tijdlijn elfstedentriatlon

Voormalig Olympisch kampioen Maarten van der Weijden heeft met de Elfstedentriatlon het streefbedrag van € 4,7 miljoen aan donaties voor kankeronderzoek behaald.

Hij voltooide in juni 2023 zijn Elfstedentriatlon in Friesland door 200 km te zwemmen, 200 km te fietsen en 200 km te wandelen. Als trotse hoofdsponsor hebben wij alle opgehaalde donaties verdubbeld.

2022

Tijdlijn special olympics

Wij waren één van de trotse hoofdsponsors van de Special Olympics Nationale Spelen.

In juni 2022 werden in 14 Twentse gemeenten 25 sporttoernooien georganiseerd. Hier waren 3.000 vrijwilligers actief. Meer dan 2.300 sporters met een verstandelijke beperking uit binnen- en buitenland streden voor de medailles.

2022

Tijdlijn marathonploeg

Vanaf seizoen 2022-2023 is het schaatsteam uitgebreid met een marathonploeg in de Topdivisie op het ijs.

Coach Roy Boeve is aangesteld om leiding te geven aan de formatie, waarin onder meer Gary Hekman, Crispijn Ariëns, Bart en Evert Hoolwerf schaatsen.

2022

Bewerkte foto Ireen en Kjeld

Kjeld Nuis en Ireen Wüst veroveren het eerste olympisch goud voor Schaatsteam Reggeborgh.

Kjeld Nuis schaatste net zoals Ireen Wüst met de armen op de rug naar de winst op de 1.500 meter in de National Speed Skating Oval in Beijing. Een prestatie om trots op te zijn!

2019

Tijdlijn skeelerclinics

Sinds 2019 verzorgen wij Skeelerclinics op basisscholen in Nederland.

Op een speelse en professionele manier leren kinderen hoe ze veilig en met plezier kunnen skeeleren.

2018

Schaatsteam 2018

Sinds 2018 zijn wij met trots de sponsor van Schaatsteam Reggeborgh.

De sprintersploeg wordt geleid door oud-Olympisch kampioen Gerard van Velde en teammanager Henk Schra. In 2022 is het langebaanteam uitgebreid met een allround-ploeg door de komst van onder andere Patrick Roest.