Terug

Reggeborgh Research Fellowship

Ziekenhuizen MST en ZGT starten samen met ons een uniek onderzoeksprogramma voor medisch technologische talenten. Onder de naam Reggeborgh Research Fellowship willen wij samen Twente als toptechnologische regio nog beter profileren, investeren in innovaties in de gezondheidszorg en talent voor Twente behouden.

Fellowship

In het research fellowship krijgen getalenteerde artsen en technisch geneeskundigen de kans om toegepast wetenschappelijk onderzoek uit te voeren binnen één van de Twentse topklinische ziekenhuizen. Het research fellowship duurt drie jaar en is een op maat gemaakt opleidings- en ontwikkelprogramma. Daarmee geven MST en ZGT samen met ons de medisch technologische zorg in Twente een boost.

Ad Claassen, bestuursvoorzitter medische staf ZGT en chirurg vertelt “Medisch technologische innovaties worden steeds belangrijker in de zorg. De innovaties maken snellere diagnostiek, complexere ingrepen en zorg op afstand mogelijk. Dit kan leiden tot patiëntvriendelijkere en betere zorg, maar ook kunnen patiënten meer regie krijgen over hun eigen zorgproces en kunnen de toenemende zorgkosten in de hand gehouden worden. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Met het fellowship krijgen artsen en technisch geneeskundigen de kans om zich te focussen op de ontwikkeling en wetenschap van medische technologie in de ziekenhuiszorg.”

Mattiènne

Mattiènne

Dieuwke

Dieuwke

Emilie

Emilie

Jaimy

Jaimy

Unieke samenwerking

Het fellowship is een samenwerking waarin ondernemerschap, topzorg door toptalent, wetenschap en innovatie in medische technologie samenkomen. Vanuit Reggeborgh Foundation ondersteunen wij verschillende medisch wetenschappelijke onderzoeksprojecten.

“Reggeborgh wil vanuit haar maatschappelijke interesses en Twentse roots graag bijdragen aan de innovatie in de regio en in het bijzonder binnen de gezondheidszorg. Met deze investering in de gezondheidszorg kunnen we talent voor de regio behouden waardoor iedereen in Twente ook op langere termijn profiteert van innovaties in de zorg.”

- Mirre de Noo, directeur Reggeborgh Medical

Bestuurslid MST Miriam Vollenbroek-Hutten vult daar op aan “Door fellows gedurende drie jaar de mogelijkheid te bieden onderzoek te doen onder Twentse patiënten, hun netwerk te verbreden en wetenschappelijk te publiceren, creëren we een topnetwerk in Twente. Het is onze ambitie om na twee jaar een tweede programma te starten. Nieuwe fellows leren van de eerste lichting fellows; fellows die het programma afronden, blijven betrokken bij het programma.”

v.l.n.r. Hilde Dijstelbloem (ZGT), Miriam Vollenbroek-Hutten (MST) en Inge Wessels (Reggeborgh).