Terug naar overzicht

Femke Kok verlengt contract met Schaatsteam Reggeborgh

RIJSSEN - Schaatsteam Reggeborgh heeft het contract met Femke Kok met twee jaar verlengd. De tweevoudig wereldkampioene op de 500 meter rijdt tot en met de Olympische Spelen in Milaan van 2026 voor het groen-zwarte schaatsteam. “Ik ben trots dat ik nog twee jaar onderdeel kan uitmaken van dit mooie team.”

Femke Kok won_header

Femke Kok maakte in het seizoen 2020-2021 haar opwachting bij Schaatsteam Reggeborgh. De Friese schaatsster kan terugkijken op vier succesvolle seizoenen onder trainer Gerard van Velde. Ze werd drie keer Nederlands kampioen en twee keer Europees kampioen op de 500 meter. Vorig jaar schreef ze geschiedenis door als eerste Nederlandse vrouw wereldkampioen te worden op de 500 meter. En met haar laatste overwinning op de WK afstanden in Calgary pakte ze voor de tweede keer het goud op de 500 meter. Op het onderdeel teamsprint pakte Kok eerder al een Europese en een wereldtitel. Kok deelt haar tevredenheid: “Ik heb ieder jaar een stap kunnen maken en boek nog altijd progressie”.

“Ik heb veel vertrouwen in de aanpak van de trainers en de rest van de staf. De samenwerking is erg goed, net als de sfeer in de ploeg. We hebben een heel leuk team, waar ik goed op mijn plek zit.”

- Femke Kok


Deze week staat Kok (23) aan de start bij het WK sprint in Inzell. “Ik hoop daar mee te kunnen strijden om de overwinning en voor een goede afsluiting kan zorgen van dit mooie seizoen.”