Terug naar overzicht

Groene Appel Jelle Snippe maakt deze zomer in Parijs zijn olympische debuut

De droom van Jelle Snippe wordt werkelijkheid; hij heeft zijn ticket naar de Olympische Spelen in Parijs binnen. Het Judoka zwaargewicht uit Enschede komt deze zomer in actie en mag laten zien waar hij zo hard voor heeft getraind.

0609

Afgelopen week heeft Snippe op het WK judo in Abu Dhabi zijn Olympische ticket definitief veiliggesteld. Dankzij zijn uitstekende prestaties, lange voorbereiding en zijn ranking op de wereldranglijst (de mondiale nummer 14), heeft hij hier het enige beschikbare ticket voor de Spelen in Parijs in de gewichtsklasse boven de 100 kilogram weten te bemachtigen. 

"Een droom wordt werkelijkheid. Ik ga naar de Olympische Spelen in Parijs. Bedankt aan iedereen die mij gesteund en geholpen heeft om dit doel te behalen.”

- Jelle Snippe

Het is zijn eigen kracht en gedrevenheid die hem zover hebben gebracht. In 2023 maakte Jelle een grote sprong naar de wereldtop met een Grand Slam-overwinning in Turkije en bronzen EK-medaille in Bakoe. Wij zijn er erg trots op dat hij als onze eerste Groene Appel zijn droom mag waarmaken op de Olympische Spelen. Op 2 en 3 augustus is het zover. Wij wensen hem veel succes op zijn weg naar Parijs.