Terug naar overzicht

Reggeborgh gaat Special sporters opnieuw ondersteunen

Tijdens het NK G-Inlineskaten op de Rijssense skeelerbaan zijn Stichting Special Sport Events Twente en Reggeborgh opnieuw een samenwerking aangegaan. Dit als vervolg op de succesvolle samenwerking rondom de Special Olympics Nationale Spelen Twente in 2022. Geïnspireerd door de G-sporters, verenigingen en de vele vrijwilligers zet de stichting onder de vlag van Special Sport Events Twente de ambitie voort om een blijvend podium te creëren voor sporters met een verstandelijke beperking.

Special sporters 01

“We willen graag onze bijdrage leveren aan Special Sport Events Twente”, vertelt Inge Wessels. “Wij hebben tijdens de Special Olympics Nationale Spelen gezien hoe belangrijk het voor deze sporters is om te sporten. Het plezier en enthousiasme spatte er van af. Reggeborgh Foundation vindt het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om te sporten. Met de activiteiten die door Special Sport Events Twente worden georganiseerd, kunnen ook mensen met een beperking dit plezier aan sporten beleven en daarom zijn wij opnieuw een partnerschap met ze aangegaan.”

Claudio Bruggink, voorzitter Special Sport Events Twente: ‘Wij zijn enorm blij dat we wederom met de steun van Reggeborgh een prachtig vervolg kunnen geven aan de Special Olympics Nationale Spelen. Dankzij Reggeborgh Foundation kunnen sporters met een beperking blijvend meedoen aan mooie Twentse evenementen. De impact is groots voor de sporters. Het in ontvangst nemen van applaus en medailles geeft een enorme boost. Hiermee worden nieuwe vriendschappen geboren, drempels overwonnen en groeit het zelfvertrouwen. En daar doen we het allemaal voor.’

Special sporters 02
Special sporters 03

Special Friends Sportdag 10 juni 2023

Het eerste wapenfeit is op zaterdag 10 juni 2023. Exact één jaar na de Special Olympics – trapt de stichting af met de Special Friends Sportdag. Een sportieve dag in en rondom het FBK-Stadion met wedstrijden, sportkennismaking, ontspanning en entertainment. Weer honderden sporters komen samen met familie en vrienden om een fijne dag te beleven. Het credo ‘Altijd een Winnaar’ krijgt tevens een vervolg. Alle deelnemers worden aan het einde van de dag gehuldigd met een kleurrijke medaille. Niet op de laatste plaats is de sportdag ook het symbolische startmoment van de route naar de Special Olympics World Summer Games 2035. De stichting heeft de ultieme wens om het allergrootste Special Olympics podium naar Twente te halen.

Meer weten over Special Sport Events Twente of de sportdag? Bekijk de website.

Topsporters ontmoeten topsporters.

Om de samenwerking met Reggeborgh extra glans te geven, werden Michelle de Jong en Janno Botman van Schaatsteam Reggeborgh uitgedaagd door Special Olympics-atleten Gabriël en Teun voor een 200 meter sprint op de skeelerbaan. Terwijl Gabriël en Teun juichend de finishstreep passeerden voor de topschaatsers, werden hun prestaties beloond met een high five!