Terug naar overzicht

Streefbedrag Elfstedentriatlon van € 4,7 miljoen aan donaties voor kankeronderzoek behaald!

Van 18 tot en met 25 juni j.l. voltooide voormalig Olympisch kampioen Maarten van der Weijden zijn Elfstedentriatlon in Friesland. Hij heeft 200 kilometer gezwommen, 200 kilometer gefietst en 200 kilometer gewandeld en werd hierbij geholpen door veel medesporters. Het doel van deze prestatie was om zoveel mogelijk geld op te halen, dat 100% wordt bestemd voor kankeronderzoek. Het streefbedrag van € 4,7 miljoen is, mede doordat Reggeborgh Foundation alle donaties heeft verdubbeld, behaald en hiermee kunnen alle elf geselecteerde kankeronderzoeken worden uitgevoerd.

Maarten streefbedrag prestatie

Elf steden, elf onderzoeken

“Ik ben intens dankbaar en blij. Het mogelijk maken van de elf onderzoeken is altijd het belangrijkste geweest waarom ik de Elfstedentriatlon wilde doen. Het is gelukt! “ aldus Maarten van der Weijden.

Vooraf heeft de medische adviesraad van de Maarten van der Weijden Foundation elf onderzoeken geselecteerd. Tijdens de Elfstedentriatlon stond in iedere stad een onderzoek centraal. Nu het streefbedrag is gehaald kunnen de kankeronderzoeken worden opgestart. Deze onderzoeken richten zich o.a. op het voorkomen van kanker, het vergroten van de kans op herstel, levensverlenging, het vergroten van de kwaliteit van leven en/of het verbeteren van de palliatieve zorg.

Reggeborgh verdubbelt donaties

“Wij zijn enorm trots op de prestatie die Maarten heeft geleverd. Hij heeft alles gegeven en daarmee een prachtig bedrag opgehaald. Mede door zijn inzet en de inzet van alle medesporters kan er nu nog meer onderzoek worden gedaan naar kanker. Onderzoek naar de elf geselecteerde kankeronderzoeken is heel erg belangrijk en met het verdubbelen van de donaties kunnen alle onderzoeken worden uitgevoerd.”, aldus Inge Wessels van Reggeborgh Foundation.

Wil je meer weten over de onderzoeken die worden gefinancierd? Kijk dan op www.mvdwfoundation.nl

Mvdw 01
Mvdw 02
Mvdw 03
Mvdw 04
Mvdw 05
Mvdw 06