Terug naar overzicht

Triatleet Aniek Mars krijgt steun van Reggeborgh Foundation

Reggeborgh Foundation gaat triatleet Aniek Mars uit Raalte ondersteunen. Mars (20) volgt hiermee het spoor van judoka Jelle Snippe en rolstoeltennisser Maarten ter Hofte, die ook als 'Groene Appel' zijn opgenomen in het programma van Reggeborgh Foundation. Mars, die afgelopen zondag het Nederlands kampioenschap in de leeftijdscategorie onder 23 op haar naam heeft weten te schrijven, krijgt onder andere steun voor haar deelname aan Europa Cup wedstrijden. Zaterdag 29 juni staat Mars aan de start van Triathlon Holten waar ze meedoet aan de Europe Triathlon Premium Cup.

BT9 A7954 min

Al van kinds af aan viel op dat Aniek Mars atletisch was aangelegd. Ze klom en klauterde graag overal bovenop. Toch koos ze voor wedstrijdzwemmen, daarnaast deed ze met haar zus mee aan hardloopwedstrijden. Via een jeugdclinic bij Triade Zwolle kwam Mars vijf jaar geleden in aanraking met de triathlonsport. Dat ging haar goed af; tot haar verbazing deed ze meteen aardig mee op een NK. Op dit moment traint Mars fulltime in het Nationaal Triathlon Trainingscentrum in Sittard. Haar doel is duidelijk; in 2028 wil ze aan de start staan van de Olympische Spelen in Los Angeles.

ANIEK MARS 1
ANIEK MARS 6

Aniek Mars

ANIEK MARS 10

Triathlon is een sport waarin de beste prestaties vaak op latere leeftijd worden behaald. "Als jonge triatleet in het grote seniorenveld zal ik de komende jaren nodig hebben om te groeien in mijn duurvermogen en mijn snelheid."

"Ik ben ontzettend dankbaar dat ik met de steun en het vertrouwen van Reggeborgh Foundation kan werken aan mijn wereldranking. Hoe tof is het dat ik daarbij ook van andere Reggeborgh-sporters kan leren. Alleen dat al gaat mij enorm veel helpen."

- Aniek Mars

"Gedreven sporters zoals Aniek passen heel goed in ons 'Groene Appeltjes' programma. Triathlon is bovendien een sport waar wij veel raakvlakken mee hebben, want we zijn als sponsor al jaren verbonden aan het prachtige evenement Triathlon Holten en aan triathlonvereniging Argo. Wij vinden het daarom erg leuk dat we nu Aniek als getalenteerde triatleet kunnen ondersteunen en volgen in haar carrière. Het is een sport met veel trainingsarbeid en dat vraagt om volledige commitment en doorzettingsvermogen. Hierin worden mooie eigenschappen ontwikkeld waar Aniek haar leven lang profijt van gaat hebben en jongeren mee kan inspireren. Wij zijn trots dat wij een Nederlands kampioene kunnen toevoegen aan onze Reggeborgh sportersfamilie", vertelt Inge Wessels namens Reggeborgh Foundation.