Terug naar overzicht

Reggeborgh Foundation verwelkomt atleet Max Swabedissen

Reggeborgh Foundation gaat de talentvolle atleet Max Swabedissen (20) uit Rijssen ondersteunen vanuit het ‘Groene Appeltjes’ programma. Swabedissen die gespecialiseerd is in de 800 en 1500 meter krijgt financiële steun voor zijn trainings- en wedstrijdprogramma. “Mijn grote droom is om in 2028 op de Olympische Spelen in Los Angeles te staan.”

WIEBESIETZE 20240618 144306 REGGEBORGH WSP 9286


Swabedissen droomde als vijfjarige al van de Olympische Spelen. Hij begon zijn carrière bij AV Rijssen, waar zijn talent al snel werd opgemerkt. Hij kwam in het AV Rijssen Talententeam van David Hutten en maakte vervolgens de overstap naar de Nederlandse selectie. Sinds 5,5 jaar traint de Rijssenaar op Papendal onder begeleiding van Honere Hoedt. Een jaar geleden verhuisde hij naar het topsporthuis voor hardlopers op Papendal. Max won onder andere een zilveren medaille in zijn leeftijdscategorie op het NK Indoor. Bij de senioren liep hij naar een tiende plaats met een tijd van 3.51 op de 1500 meter. Nu ligt zijn focus op de kwalificatie voor het EK onder 23 volgend jaar in Zweden.

Om Max te helpen - zijn droom te verwezenlijken, steunt Reggeborgh Foundation zijn stichting ‘Missie Max’. Van huis uit heeft Max meegekregen om hard te werken én iets over te hebben voor anderen: “Daarom heb ik de stichting ‘Missie Max’ opgericht. Het helpt mij nu om sponsoren te vinden voor mijn sport. Na mijn topsportcarrière wil ik de stichting inzetten om iets te betekenen voor kinderen voor wie sport niet vanzelfsprekend is, zoals kinderen met een handicap of kinderen die in armoede leven. Super vet dat Reggeborgh Foundation mij steunt in mijn ambitie om de stap te maken naar de top.”

“Wij kennen Max al vanuit zijn tijd bij AV Rijssen en hebben hem elk jaar zien groeien. Als plaatsgenoot zijn wij trots om hem te steunen - de volgende stappen te zetten in zijn ambitie naar de echte top. Wij vinden het fantastisch dat Max zich ook inzet voor de jeugd en iets voor een ander wil betekenen."

- Inge Wessels

Reggeborgh Foundation staat in de sportwereld bekend om Schaatsteam Reggeborgh dat afgelopen jaren grote successen boekte. Ook turnster Sanne Wevers en handbiker Jennette Jansen worden op hun weg naar de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs gesteund door Reggeborgh Foundation. Op medisch vlak ondersteunt de Foundation onder anderen toptalenten met het opleidings- en ontwikkelingsprogramma Reggeborgh Research Fellowship. Binnen dit programma krijgen getalenteerde technische geneeskundigen de kans om innovaties in de zorg te onderzoeken en in praktijk te brengen. Daarbij kunnen zij binnen Reggeborgh vaardigheden ontwikkelen vanuit het ondernemerschap. Met de 'Groene Appeltjes' voegt de Foundation er een tak aan toe. Vanuit dit programma worden jongvolwassen sporttalenten ondersteund, zodat zij zich vol op hun sportieve carrière kunnen richten. Onderdeel van het programma is dat de sporters zich op hun beurt inzetten voor goede doelen van Reggeborgh Foundation en - clinics verzorgen op basisscholen en sportverenigingen. Op deze manier geven zij hun levenservaringen weer door aan de nieuwe generatie sporters.

WIEBESIETZE 20240618 161856 REGGEBORGH WSP 9538
WIEBESIETZE 20240618 144146 REGGEBORGH WSP 9281