Terug naar overzicht

Middellange afstandsloper Loes Kempe krijgt steun van Reggeborgh Foundation

Loes Kempe (19) van atletiekvereniging Altis Amersfoort kan vanaf deze zomer rekenen op steun van Reggeborgh Foundation. De middellange afstandsloper wordt net als judoka Jelle Snippe, rolstoeltennisser Maarten ter Hofte, atleet Max Swabedissen en triatleet Aniek Mars toegevoegd aan het programma ‘Groene Appeltjes’. Hiermee ondersteunt Reggeborgh Foundation talentvolle sporters en parasporters.

BT9 A7947 min LR

Kempe zit inmiddels tien jaar op atletiek en traint bij atletiekvereniging Altis, waar ook fenomeen Femke Bol lid is. Dat Kempe een groot talent is, liet ze onlangs in België zien door de WK limiet te halen. Ze liep de 3.000 meter in 9:16,35; notabene de zesde tijd allertijden. De atlete plaatste zich daarmee voor de WK onder 20, dat van 26 tot en met 31 augustus in Lima wordt gehouden. “Mijn droom was altijd om mee te doen aan internationale toernooien. Dat is gelukt. Mijn eerstvolgende doel wordt nu om op het WK mijn beste wedstrijd ooit te lopen. De steun van Reggeborgh Foundation helpt mij daar enorm bij. Mijn trainings- en wedstrijdplan kan ik nu naar een nog hoger niveau tillen en het feit dat ik ‘Groene appel’ van Reggeborgh mag zijn, geeft extra energie.”

Kempe kan vanuit de ondersteuning rekenen op een racefiets, waarmee ze haar duurtrainingen kan uitbreiden. Daarnaast krijgt ze financiële steun om trainingskampen en hoogtestages mogelijk te maken en kan ze gebruik maken van de kennis en expertise van de Foundation.

WIEBESIETZE 20240618 104311 REGGEBORGH WSP 9151
WIEBESIETZE 20240618 094441 REGGEBORGH WSP 8613
WIEBESIETZE 20240618 095025 REGGEBORGH WSP 8641

“Sporten is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Daarom zou ik het ook mooi vinden om kinderen te inspireren dat ze gaan hardlopen of voor een andere sport kiezen”

- Loes Kempe

Inge Wessels van Reggeborgh Foundation is trots op de laatste aanwinst. “Het is geweldig om te zien hoe Loes Kempe zich nu al heeft ontwikkeld. Hoe mooi is het als je als negentienjarige een droom in vervulling ziet gaan en kan deelnemen aan het WK in Peru, waar je tussen de allerbesten van de wereld staat. Die ambitie en gedrevenheid ondersteunen wij graag vanuit ons ‘Groene Appeltjes’ programma. Dat Loes omgeven wordt door vakkundige trainers, die haar op een goede manier begeleiden, geeft ons veel vertrouwen in de route die zij bewandelt. Daarnaast zien wij in haar een goede ambassadeur om jongeren te inspireren om te gaan sporten”, aldus Wessels.

Groene Appeltjes

Reggeborgh Foundation staat in de sportwereld bekend om Schaatsteam Reggeborgh dat afgelopen jaren grote successen boekte. Ook turnster Sanne Wevers en handbiker Jennette Jansen worden op hun weg naar de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs gesteund door Reggeborgh Foundation. Op medisch vlak ondersteunt de Foundation onder anderen toptalenten met het opleidings- en ontwikkelingsprogramma Reggeborgh Research Fellowship. Binnen dit programma krijgen getalenteerde technische geneeskundigen de kans om innovaties in de zorg te onderzoeken en in praktijk te brengen. Daarbij kunnen zij binnen Reggeborgh vaardigheden ontwikkelen vanuit het ondernemerschap. Met de 'Groene Appeltjes' voegt de Foundation er een tak aan toe. Vanuit dit programma worden jongvolwassen sporttalenten ondersteund, zodat zij zich vol op hun sportieve carrière kunnen richten. Onderdeel van het programma is dat de sporters op hun beurt zich inzetten voor goede doelen van Reggeborgh Foundation en dat ze clinics verzorgen op basisscholen en sportverenigingen. Op deze manier geven zij hun levenservaringen weer door aan de nieuwe generatie sporters.